Visie

Ik ga er vanuit dat ieder mens alle mogelijkheden, kwaliteiten en wijsheid in zich draagt om antwoord te geven op levensvragen en problemen die zich aandienen. Door contact te maken met je innerlijk, kom je weer bij je eigen wijsheid, je gevoel van liefde en kracht. Je gaat weer ademen, stromen en kunt het leven weer aan. Door vervolgens contact met de ander te maken ontstaat er wisselwerking, zo kun je je voeden en groeien.

Waarom kiezen voor Gestalttherapie?

Ik werk vooral ervaringsgericht. Hoe kan ik mezelf trouw blijven in contact met de ander in een wereld vol verwachtingen? Kern van mijn therapie is: “Hoe kan ik in verbinding blijven zonder mezelf in te leveren?
Het gaat om jouw wezenlijke zelf, daarbij thuiskomen. Die innerlijke kracht is het deel dat weet hoe het is voor jou. Het loslaten van je afweermechanismen en je richten op de verlangens die achter de pijn schuil gaan, biedt je de vrijheid om te leven volgens je eigen hart en je eigen bezieling.

Mijn benadering

Ervaringsgerichte therapie:

  • leert je om vanuit ervaring  jouw eigen antwoorden te vinden in jezelf.
  • leert je kijken naar jezelf in relatie met anderen (partner, familie, kinderen, werk).
  • leert je je gevoel, verstand en gedrag op elkaar af te stemmen op een manier die bij jou past. Met name deze combinatie is van belang.
  • is een professionele spiegel. Je doet kennis op door zelf te leren voelen wat klopt voor jou.
  • is gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Powered by WordPress & Atahualpa