Permalink

Wisdom

When I have ceased to beat my wings
against the faultness of things
and learned that comprimises wait
behind each partly opened gate
when I can look life in the eyes
grown, calm and very coldly wise
life will have given me the thruth
and taken in exchange my youth
Sara Teasdale

Aanmelden groep ''Autonomie in liefdesrelaties

Je kunt je aanmelden voor de groep met als thema “Autonomie in liefdesrelaties”.

Het onderwerp van deze themagroep is gebaseerd op het boek van Jan Geurtz ‘‘Verslaafd aan Liefde”.

Als je je herkent in onderstaande tekst of je merkt dat je vragen en problemen hebt op het gebied van relaties dan is deze groep een mogelijkheid om te ontdekken hoe:

-jij een relatie aangaat
-je contact maakt met je partner
-je je opstelt naar de ander

Je krijgt helder waar je (steeds) vastloopt en hoe jij daar dan mee omgaat. Vervolgens kun je besef krijgen hoe je je anders kunt opstellen. Dit doen we door stil te staan bij jouw situatie, te reflecteren, uit te wisselen met anderen en te oefenen met nieuw gedrag.

In bovengenoemd boek stelt Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit fundamentele zelf afwijzing. Die proberen we vaak te compenseren door waardering van anderen en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Dit versterkt juist de fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Als je je wilt aanmelden, maakt het niet uit of je een relatie hebt of alleen bent. Ook kun je je met je partner aanmelden.

Bij voldoende deelnemers starten we de groep op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur, een keer per twee weken in Vught.
De kosten bedragen: Euro 150,- voor 6 avonden.
Je kunt je aanmelden en/of informatie aanvragen op telefoonnummer 0647291255 of via het contactformulier van de website.

Bij jezelf zijn of bij de ander?

‘’Ik heb moeite omdat ik altijd ja zeg op een vraag van de ander. Ik kan geen nee zeggen. Ik deed altijd wat de ander verlangde en nu…..Ik ben er ziek van geworden en voel me helemaal leeg en depressief. Ik voel me zo schuldig als ik voor me zelf kies en nee zeg.
Wat nu?……’’ lees meer »

Beschikbaarheid

Als je niet voor je zelf beschikbaar bent, hoe kun je dan beschikbaar zijn voor de ander? lees meer »

Oorzaken van werkstress die kunnen leiden tot Burn-out

Trouw, 14 mei 2014

Vijf belangrijke oorzaken van werkstress zijn:

1) Werkdruk

Hoge taakeisen zorgen voor stress. ”als mensen invloed hebben op de manier waarop ze werken en op welk tijdstip, dan verhoogt dat het werkplezier”. (Kees Geelen)

lees meer »

Energie

Soms voel je zo weinig energie. Na onderzoek blijkt lichamelijk niets aan de hand te zijn. En toch: ‘’Ik ben moe en heb nergens zin in….” ‘’Ik voel me vaak zo negatief….”

Er kan van alles spelen. Je kunt eens kijken hoe je je voelt op verschillende terreinen van je leven. Hoe ervaar je je werk, je relatie, je gezin? Doe je genoeg dingen die jou voeden?

Als je geen energie voelt en er is geen lichamelijke oorzaak, is er vaak een onderbreking in het contact met jezelf of anderen. Je benadert bv. veel dingen en mensen negatief omdat je weinig vertrouwen hebt. Of je hebt (oude) pijn niet verwerkt.
Door weer met aandacht bij jezelf te zijn, ervaar je, voel je of in je lichaam of in je gevoel wat er is. Door hieraan aandacht te geven, krijg je het besef wat er aan de hand is en vervolgens wat je kan doen. Dan kun je actie ondernemen.

Je kunt aan de ander (je partner, een vriend, vriendin, je baas, je moeder of vader) vertellen wat je dwars zit en wat je nodig hebt en werkelijk wilt. Je staat stil bij de dingen en situaties die fijn zijn in jouw leven.
Als je met aandacht luistert naar jezelf, kan door te doen wat je nodig hebt, je energie weer gaan stromen.


Powered by WordPress & Atahualpa